Αλ. Τσίπρας από τη ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα: «Να ξαναγίνει η ΔΕΗ δημόσια» (Βίντεο & φωτο)

Από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, ξεκινά την επίσκεψή του στα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας θα αναπτύξει στους εργαζόμενους το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ενέργεια και την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.

 Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στην πόλη των Χανίων και θα απευθυνθεί στους πολίτες (Χρυσάνθου Επισκόπου & Σαρπάκη, πίσω από την Μητρόπολη), ενώ στις 20.00 το βράδυ θα βρεθεί στο Ηράκλειο, όπου θα παραχωρήσει ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας.

Δείτε επίσης: Στην Κρήτη σήμερα ο Αλ. Τσίπρας – Στα Χανιά το πρωί, ομιλία το βράδυ στο Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας)

Τον πρώην πρωθυπουργό συνοδεύουν οι πρ. Υπουργοί Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης ο υπ.Βουλευτής Επικρατείας Στέφανος Κασσελάκης και οι υποψήφιοι Βουλευτές Χανίων Γιώργος Πετράκης, Κατερίνα Μανιμανάκη, Βάλια Βαγιωνάκη και Μάγκυ Αρσενίδη.

«Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΗ έχει μια διοίκηση που εξυπηρετεί μόνο τα κέρδη. Η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί ως λαγός στην κούρσα της αισχροκέρδειας. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Να ξαναγίνει η ΔΕΗ δημόσια, να ξαναποκτήσει το Δ γιατί έχει χάσει το Δ, πρέπει το ελληνικό δημόσιο να αποκτήσει ξανά την πλειοψηφία των μετοχών ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα. Παράλληλα τόνισε ότι καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί όταν ολοκληρωθεί η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης.

«Το σχέδιο της απελθούσας κυβέρνησης δεν δίνει έμφαση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας που πρόταξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά .

Συνεχίζοντας τόνισε ότι, «δεδομένης της ανάγκης να προχωρήσουμε στη λογική της πράσινης μετάβασης, ορθώς ακολουθήσαμε τη λογική της διασύνδεσης με τα εργοστάσια της Αττικής και της Πελοποννήσου. Αυτό σημαίνει ότι τα υφιστάμενα εργοστάσια θα διατηρηθούν ως εφεδρείες αλλά δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας και αυτό για μας είναι δέσμευση, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε».

Μίλησε ακόμα για επαναφορά των πληρωμένων υπερωριών, του οκτάωρου και της επιθεώρησης εργασίας. «Είναι αναπτυξιακός ο σχεδιασμός στήριξης του κόσμου της εργασίας και βέβαια ο πλούτος να μοιράζεται δίκαια. Θα είμαστε παρόντες στους αγώνες και στις αγωνίες σας», τόνισε.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κρίνεται ο τρόπος με τον οποίο θα ηγηθεί η χώρα: με το σχέδιο της απελθούσας κυβέρνησης ή με το σχέδιο το δικό μας. Τα επιδόματα τελειώνουν μέχρι το τέλος του χρόνου κι εκεί θα βρεθούμε ενώπιος ενωπίω».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του zarpanews.gr:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί